Behandlinger

Behandlingen varierer mye, avhengig av symptomenes karakter, årsak og lokalisering

Manipulasjon

Ved manipulasjon normaliserer man bevegeligheten og funksjonen i ulike ledd. I tillegg kan manipulasjon være med på å senke muskelspenninger i deler av kroppen via nervepåvirkning. Her bruker naprapaten veldig spesifikke og leddnære grep som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.

Mobilisering

Mobilisering er en mykere form av manipulasjon der man spesifikt og leddnært tøyer strukturer i leddene for å normalisere bevegelighet og funksjon.

Artikulering

Artikulering er en behandlingsmetode for å øke bevegeligheten i ledd, ofte via traksjon.

Triggerpunkter

Triggerpunksbehandling er en metode der visse punkter i musklene stimuleres. Dette kan være for å minske visse typer av smerteutstråling og/eller for å senke muskelspenninger.

Muskeltøy/Stretching/PNF

Muskeltøy brukes for å senke muskelspenninger og å normalisere bevegeligheten og funksjonen i muskler og ledd.

Naprapatisk bindevevsbehandling

Muskel- og bindevev stimuleres for å myke opp vevet, minske muskelspenninger og øke blodsirkulasjonen.

Trykkbølge

Dette er en effektiv behandlingsmetode for kroniske/ langvarige plager i muskel og skjelettsystemet. Behandlingen har dokumentert effekt på kroniske senebetennelser. Trykkbølge brukes også på forkalkninger.

Den gir ofte umiddelbar effekt, men også langtidsvirkende effekt. Diagnoser som ofte behandles med trykkbølge er Tennis/Golf albu, achillesbetennelse,skulder forkalkning, patella tendinitt.

Trening/Hjemmeøvelser

En viktig faktor for å redusere forekomsten av plager er trening. Det er mange måter å trene på men vi går gjennom det som er mest effektivt og mest tidsbesparende med tilpassede øvelser og prosedyrer for dine plager og forutsetninger.

Ergonomisk veiledning

Ergonomiske råd gis for både jobb og fritid. Med inngående kunnskap i biomekanikk hjelper vi idrettsutøvere og tilpasser teknikk innen basis trening til den enkelte utøvers behov og premisser.
© NapraTech AS
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram