Kink i nakken

Nakken har plutselig låst seg

Det gjør vondt, og har problemer med å vri hodet, bøye hodet fremover, bakover eller til siden. Hva kan det være?
Kink i nakken kalles på det medisinske fagspråket akutt torticollis. De typiske symptomene for denne tilstanden er smerter i nakke og skuldre hvor nakken er låst i en skjev stilling.

Hvorfor får man kink i nakken?

Pasienter som kommer til oss forteller ofte at de våkner opp en morgen med stiv og
smertefull nakke etter å ligget med hodet i en dårlig stilling om natten. I noen tilfeller kjenner pasientene at de har en smerte som ligger litt på lur, men ble forsterket etter fysisk aktivitet eller ved en nakkeskade. Dette kan skyldes en buktning av en av de skivene som ligger mellom nakkevirvlene, leddlåsning, krampetilstand eller låsning av musklene i nakken.

Hvor lenge har man kink i nakken?

Tilstanden er ikke farlig. Kink i nakken er en tilstand med svært god prognose. De fleste blir bedre allerede etter noen dager. Det kommer litt an på hvor godt man klarer å slappe av, hvor fort man kommer i gang med bevegelser og om man får hjelp med behandling av tilstanden.

Hvordan behandler vi deg?

Ofte vil en behandling hos en naprapat gi umiddelbar lindring og redusere lengden på symptomene. Det aller viktigste ved behandlinger er å finne frem til årsaken til skaden.

Etter årsaken er funnet ved en grundig undersøking vil vi deretter gjøre den behandling som vil være best for deg. Mobilisering og leddjustering av leddet som er påvirket er en veldig effektiv måte å bedre bevegeligheten i nakken. i tillegg er dry needling eller muskelbehandling smertelindrende og muskelavslappende.

Kontakt oss
© NapraTech AS
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram