Spørsmål og svar

Vondt i kneet. Smerten er på utsiden av kneet. Hva kan det være?

Har du vondt i kneet? Smerten kommer på utsiden av kneet under aktivitet. Smerten blir verre og verre for hver gang du trener. Når jeg er ferdig eller hviler, kjennes ikke smerten. Dette kan være symptomer på et løperkne eller bedre kjent som runner's knee. En tilstand som er vanlig blant løpere og syklister.

Les mer om knesmerte her

Det stråler ned i beinet. Hva kan det være?

Mange kan kjenne sammen med smerte at det stråler ned i det ene beinet. Noen kan oppleve at det blir numment, stikker og prikker i beinet. Dette tilstanden kalles ofte isjias. Det kan være ulike årsaker for at dette skjer. Det er derfor viktig å finne ut årsaken til smerten og strålingen. Ulike diagnoser som kan gi denne tilstanden kan være: prolaps som trykker på isjiasnerven, “falsk isjias” så kan musklene i sete være en årsak.

Overtråkk i ankel

Jeg har vondt på utsiden av ankelen. Smerten er rett under den runde kulen på utsiden. Det skjedde da jeg løp og tråkket skjevt. Nå er den hoven og gjør vondt å gå på. Hva har skjedd?

Den vanligste skademekanismen i ankelen er nemlig overtråkk. Dette oppstår når foten vris raskt til siden og leddet strekkes lengre ut enn sin normale bevegelse. Da skades leddbåndet og muskler med blødning. Deretter vil det ofte komme en hevelse, misfarging, smerter og det blir vondt/vanskelig å gå på foten. Les mer om overtråkk i ankel her.

Frozen Shoulder

Frozen shoulder er en betennelse som i skulderleddet som gir langvarig smerte og nedsatt bevegelighet. Les mer om det her.

Hva er muskelbetennelse? Hvordan vet jeg at jeg har det?

Det som kjennetegner en muskelbetennelse er en økt smerte, funksjonsnedsettelse, hevelse rødhet og varme på muskelen som er skadet. Alle disse symptomene er ikke alltid like lett å se. Det er derfor vanskelig i visse tilfeller å diagnostisere seg selv. Du kan lese mer om muskelbetennelse her eller ta kontakt med oss for videre utredning.

Les mer om muskelbetennelse her

Skulderblad smerte overside

Vondt på oversiden av skulderbladet. Punktet ligger rett over skulderbladet sin øverste kan og rett nedenfor der nakken starter? Hva kan det være?

Vi har en muskel som heter m.levator scapula som har et smertemønster som går på innside og oversiden av skulderbladet, der nakken og skulderbladet møtes. Om denne muskelen hele tiden aktiveres(overaktiv) eller ikke fungerer som den skal (dysfunksjonell) vil det kunne gi smerte i det området. Muskelen kan gi referert smerte til hode, arm og hånd.

Skulderblad smerte

Vondt mellom skulderbladene. Punktet som gir smerte ligger langs kanten av skulderbladet. Hva kan det være?
Ofte kommer dette av leddlåsninger i brystryggen, triggerpunkter i muskler eller senefester som kan forårsake stråle smerte til andre områder eller muskelspenninger i muskulaturen rundt skulderbladet.

Kink i nakken

Nakken har plutselig låst seg. Det gjør vondt, og har problemer med å vri hodet, bøye hodet fremover, bakover eller til siden. Hva kan det være?

Det kalles en kink i nakken (akutt torticollis). Nakken kan være låst i en skjev stilling. Oppstår ofte når en våkner opp eller gjør plutselig bevegelse av nakken. Vi kan hjelpe deg å bli kvitt din kink i nakken fortest mulig.

Les mer om kink i nakken her

Impingement, tendinopati i skulder

Det gjør vondt å løfte skulderen. Smerten forverres ved visse bevegelser. Skulderen virker ikke på samme måte som før. Hva kan det være?

Det kan være symptomer på senebetennelse (tendinopati) eller inneklemte sener (impingement) i skulderen.

Senebetennelse i skulderen oppstår ofte gradvis. I starten kan de være svært irriterte og smertefulle uten at det har oppstått en skade på andre strukturer i skulderen. Når tiden går kan senen bli svakere (senevevet degenerer).
Inneklemt sener i skulderen er en av de vanligste årsaken til skader på skulderens musklatur (rotatorcuffen). Det skjer når senen blir inneklemt mellom ben, overarmen og skulderbladet i posisjoner der armen er hevet.

Benhinnebetennelse

Jeg har vondt på innsiden eller utsiden av leggen under eller etter trening, for eksempel løping. I starten føles det som en murrende smerte eller ubehag. Det oppstår tidligere og tidligere i treningsøkten og klarer nå ikke å fortsette treningen som før. Hva kan det være?

Ved symptomene som nevnt over kan dette være et tegn på beinhinnebetennelse i leggen. Beinhinnebetennelse skyldes ofte en overbelastning av muskel og senefestene langs nedre del av leggbeinet. Ved langvarig og gjentagende av samme type trening utvikles det en betennelse i muskelfestet i beinhinnen som fester seg til benet.

Les mer om benhinnebetennelse herKontakt oss
© NapraTech AS
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram