Løperelaterte skader

Det som er de vanligste skadene når det kommer til jogging og løping er overbelastningsskader

Ofte er dette på grunn av “too much, too soon” prinsippet, altså at man går for hardt ut i begynnelsen.
Det er viktig å gjøre kroppen klar for en slik belastning det er å få hele sin kroppsvekt på beina over lengre tid.
Når man begynner å styrketrene, så begynner man gjerne med 3x10 repetisjoner for hver øvelse, altså 30 repetisjoner totalt.

Når man derimot begynner å jogge så er repetisjonsantallet betydelig høyere, og på en liten joggetur så ser vi gjerne på 3000-5000 repetisjoner hvis man regner at ett steg er en repetisjon. Det er klart at det påvirker kroppen i veldig stor grad.

Happy running team
Middelaldrende mann skade ankelsmerter etter trening løping treningsøkt i parken føler så smerte, Healthcare Concept. Løperidrettsmann som holder ankelen i smerte med løpesportskade med ødelagt ledd

Husk at det er ikke bare muskulaturen som skal være sterk nok til å løpe

Kroppens ledd, sener, leddbånd og bindevev skal også trenes opp til å klare den totale belastningen det er å jogge/løpe. De vanligste løperelaterte skadene vi ser er smerter i hælsenen, altså akillesplager (betennelse/irritasjon), smerter under foten (plantar fasciit), benhinnebetennelse, smerte på utsiden av kneet (løperkne), smerter i kneet eller under kneet (hopperkne), hoftesmerter og tidvis ryggsmerter i sammenheng med løping.

Hos oss gjør vi en full undersøkelse og kommer frem til rett diagnose for din fot, legg, kne, hofte/rygg,
som da gir deg rett behandling og rett opptreningsplan for løpetreningen din fremover.

Kontakt oss for bestilling av time.

Kontakt oss
© NapraTech AS
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram