Muskelbetennelse

Hva er betennelse?

Mange bruker betennelse som et svar på sin skade når man har smerte og en funksjonsnedsettelse i muskler, sener og ledd. Dette kan ofte være rett og det er de to mest vanligste symptomene på en betennelse. Begrepet betennelse er en reaksjon som oppstår i bløtvevet etter en følge av en akutt eller kronisk irritasjon. Symptomene som kan oppstå kan være hevelse, økt varme, økt smerte, rødhet og funksjonsnedsettende.

Hvor kan muskelbetennelsen oppstå?

En betennelse i muskler kan oppstå midt i en muskel, men det er mer vanlig at smerten kommer i muskelsenen, der senen fester seg i et ben eller i nærheten av et ledd.

Hva er årsaken

Ofte kommer betennelsesreaksjoner på grunn av for mye overbelastning. Overanstrenging og overbelastning er kanskje et bedre begrep å bruke for den smerten som man vanligvis kaller betennelse. Når din muskel, muskel sene eller feste til muskelen belastes over en lengre tid vil kroppen til slutt si at det er nok. Den kommer til den grensen at kroppen ikke lenger tåler det den utsettes for, og da oppstår smerte.

Dette er et vanlig tilfelle for idrettsutøvere, men kan også komme i arbeidet til folk flest. Der repetitive bevegelser oppstår, som håndverkere eller kontorarbeidere.

Hvordan bli kvitt betennelsen?

Det er sjeldent vi møter på pasienter med en ekte betennelse. En ekte betennelse kan behandles med
antiinflammatoriske medisiner etter kontakt med sin lege. Betennelsesreaksjonen som vi skriver om her skyldes ikke bakterier eller virus, men det er kroppen sin måte å forsvare seg eller reparer seg mot skader og overbelastninger

Behandling av muskelbetennelse

For å kvitte seg med plagene er det viktig å legge opp en god plan. Det kan innebære i starten å minimere belastningen eller slutte helt med den aktiviteten som gjør at smerten oppstår. Det må avlastes. Det er derfor viktig å få undersøkt og diagnostisert skaden. Behandlingen som videre blir gjort er å justere de leddene er stive og leder til en overbelastning. Dry needling, mobilisering og muskelbehandling er også viktige behandlingsformer for skaden. Videre er det veldig viktig å få et rehab-program og spesifikke råd for din skade.

Kontakt oss
© NapraTech AS
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram