Smertelindrene midler

Smertestillende midler, bare lindring men ikke løsning

I dagens samfunn har bruk av smertestillende midler bare økt og økt. Mange bruker paracet og ibux for alle typer problem, uansett om man har vondt i hodet, magen eller foten. Det er viktig å tenke på ordets betydning, smertestillende, ikke smertebehandlende. Tablettene lindrer smerten, men de tar ikke vekk problemet som er årsaken til at du kjenner på disse smertene.

Å lytte til kroppens symptomer er viktig, man skal selvsagt ikke overdrive det, men har du hatt hodepine hver dag i 2 uker så er det en grunn til at den hodepinen er der. Først å fremst er det viktig å finne ut at det ikke foreligger en bakomliggende sykdom, selv om det er sjeldent, men også reflektere rundt de faktorene i livet ditt som er med på å påvirke hodepinen.

Jobber du for hardt? Sover du for lite?

Har du nok tid til restitusjon? Er det noe i livet som går å kverner i hodet? Trener du? Nettopp fått nye medisiner? Smerter andre steder i kroppen? Det kan være lette løsninger på plagsomme problem, og det er mye bedre å finne ut av det, enn å gå å poppe piller hver dag. Selvfølgelig har smertestillende medisiner sin plass også, har man visse sykdommer, alvorlige smerter, nettopp kommet ut av operasjon, eller i behov av anti inflammatorisk medisin så skal man jo selvfølgelig ta medisinen, men da har man jo også funnet ut av problemet og behandler det samtidig som man lindrer, og det er det ingen feil med.

Ett annet problem med for stort bruk av disse preparatene er at man gjerne orker mer enn hva man ville gjort uten, som igjen øker problemet enda mer. Smerte er kroppens alarmklokke, den gir beskjed når noe er i veien, demper man disse signalene med piller så vil kroppen bare rope høyere med tiden. Som igjen gjør at man trenger mer, eller sterkere piller for å holde smerten nede. Dette går videre som en ond spiral til man faktisk tar tak i det.

Opioidepidemi, smertestillende og narkotikamisbrukskonsept med nærbilde på en flaske med reseptbelagte legemidler og hydrokodonpiller som faller ut av den på hvitt

Jeg pleier sammen med mine pasienter å lage en plan på hvordan man skal trappe ned den smertestillende medisineringen, i økt takt med at vi ser bedring på behandlingene og gjennom treningen. Det å ty til øvelser, trening eller behandling i stedet for piller når man kjenner på verk og smerter i kroppen er en mye sunnere måte håndtere problemet på. Det forebygger også at man ikke ender opp med store smerter, sykemeldinger, utbrenthet, og en hel del andre plager.

Lyst å ta tak i problemet i stedet for å ignorere det? Da er det bare å ta kontakt

Kontakt oss
© NapraTech AS
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram