Akutt lumbago

Har du eller noen du kjenner fått en skikkelig “kink i ryggen”?

En kraftig smerte i korsryggen som gjør at du nesten ikke klarer å bevege deg? På dagligtale kaller vi det ofte for “kink i ryggen” eller “hekseskudd”, men mer formelt så heter denne tilstanden akutt lumbago.

Dette er en kraftig smerte i korsryggen, som også kan stråle ut i lårene. Den er ofte fryktelig smertefull og kan resultere i ganske store vansker med å bevege og røre på seg.

Vi får ofte høre fra pasienter at de brukte en time på å komme seg ut av sengen om morgenen på grunn av smerten, og at ved alle bevegelser kan det kjennes ut som at det hugger til i ryggen. Det kan også være veldig vanskelig å finne en avlastende posisjon på ryggen. Hosting eller nysing kan være veldig smertefullt.

Mange lurer ofte på hvorfor de fikk denne “kinken”, da den bare kom ut av det blå

Det er veldig typisk for akutt lumbago, at en veldig lett bevegelse, som f.eks å plukke opp en blyant
fra gulvet, plutselig trigger igang en stor smertereaksjon. Mange blir ofte urolig når dette skjer, da det kan kjennes ut som at noe er blitt skadet inne i ryggen, men tilstanden er veldig vanlig, så mange som 65-80% får denne plagen en eller flere ganger i løpet av livet, og den går over med tiden.

Vi på Napratech jobber mye med dette og har god kunnskap i å undersøke, diagnostisere og
behandle akutt lumbago.

Denne skaden er virkelig i veien for fremgangen

Fordelen med naprapatbehandling er at man kommer seg fortere tilbake til hverdagen og man har mindre smerte under tiden, sammenlignet med å ikke få behandling. Mange er også veldig takknemlig for de rådene de får hos oss, om hvordan de skal forholde seg til smerten under tiden, hva som er lurt å gjøre, og hva man burde vente litt med å gjøre.

Kjenner du deg igjen i dette, så er du hjertelig velkommen til å bestille en time.

Kontakt oss
© NapraTech AS
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram