Knesmerte, Løperkne

Har du vondt i kneet? Smerten kommer på utsiden av kneet under aktivitet

Smerten blir verre og verre for hver gang du trener. Når jeg er ferdig eller hviler, kjennes ikke smerten. Dette kan være symptomer på et løperkne eller bedre kjent som runner's knee. En tilstand som er vanlig blant løpere og syklister.

Hva er årsaken til et løperkne?

Ofte utvikler et løperkne seg etter plutselige endringer i treningsvaner. Det kan være at treningsmengde, hyppighet og intensitet har hatt en stor økning siste tiden. Bytte av underlag og løpesko kan også ha en påvirkning til tilstanden. Andre faktorer for at du har større sannsynlighet for å bli utsatt for et løperkne kan være svakhet i hofte- og lår muskulatur og nedsatt bevegelighet i hofte, kne eller ankelledd.

Diagnosen stilles etter en grundig undersøkelse

Symptomene som er nevnt over er svært viktig for å stille diagnosen. MR eller annen bildediagnostikk er sjeldent nødvendig å ta i bruk, selv om de kan vise endringer i senevev eller en betennelsesreaksjon.

Hvilken hjelp kan vi gi deg? Hvordan blir jeg kvitt et løperkne?

Det første du må gjøre er som regel å stoppe med den utløsende faktoren, som oftest er løping. Deretter må du starte med trening for å optimalisere styrke og funksjon for ledd og muskler som er utsatte. Det er først og fremst styrke, bevegelighet og balanse øvelser. Vi i Napratech behandler og hjelper deg med treningsprogram som gjør at du er fort tilbake til normal standard.

Kontakt oss
© NapraTech AS
Utvilket av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram